Oet de ouw doas

610

Een foto uit vervlogen tijden.

 rich_andy_leon

De foto is van september 1995 en het betrof eerste seizoen van mijn persoontje in het eerste van kluis.
De eerste macht bestond verder uit The Raging Bull Houben en ons vriendje Aars met een kilootje of 25 minder.

Het seizoen werd geopend met de derby Kluis – Bartok (Sloun Interieur) op de zondagmiddag. Een ouderwetse pot die bol stond van de sentimenten. Kluis en Bartok is zoiets als water en vuur, daarbij kwam ook nog eens dat Rikkie doodleuk was overgestoken van Bartok naar Kluis. Kortom alle ingrediënten voor een leuke pot pingpong.
Bartok had indertijd diepte-investeringen gedaan en de Duitser Peter Heister alsmede oud kluisspeler Jochem Gerards aangetrokken om de club uit Buchten in de eredivisie te houden.
Toen men in Buchten erachter kwam dat men 3 spelers nodig had, werd er een beroep gedaan op een speler uit roemruchte tijden; Jo Wehrens werd uit de kast gehaald om een aantal wedstrijden te spelen.

Dit soort wedstrijden vergeet je nooit meer. Een heerlijke nazomerdag in september: Het eerste seizoen in het eerste van kluis, eredivisie, kluis-bartok, 100 toeschouwers en spelen met Richard Aarts……..wat wil je nog meer!!!!

De uiteindelijke uitslag was 6-1 voor Kluis. Een geweldige prestatie. Alleen ondergetekende verloor van de verdediger Heister, die later ook de crossover maakte naar het Geleense.
Uiteraard was deze uitslag een mijlpaal in de geschiedenis van de Kloes. Hetgeen automatisch betekende dat wij als clubje even de BESTE van Nederland waren. Even dan, want de rest van het seizoen, in tegenstelling tot deze wedstrijd, kan of wil ik mij niet meer herinneren.

Andy

Deel.

Laat een bericht achter

Powered by www.ttckluis.nl