Jeugd 3 kampioen!

448

Zaterdag j.l werd in een afgeladen zaal van TTV Sittard de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de 2e klasse gespeeld door het team van Maastricht en Kluis 3.

Dat het tot deze wedstrijd kwam was al een wonder op zich. Na 9 wedstrijden in de reguliere competitie stond TTV Maastricht 5 punten voor, In de laatste ronde verloor Maastricht met 6-4 en door de 9-1 overwinning van ons 3e team werd een beslissingswedstrijd uit het vuur gesleept.
In de week vooraf liep de stress bij Anouk en Bente al behoorlijk op. Iedereen zei jullie hebben toch niets te verliezen, maar ja dat kunnen “ze” wel zeggen maar tot slot gaat het toch om een kampioenschap. 
 
Taktisch gezien had coach Ruud Timmers Yannick op 1 gezet want die was de minst gespannen speler. In de 1e game was dat wel nog het geval maar met overtuiging sleepte hij het 1e punt binnen. Bente had wel nog last van spanning want haar BH opening en FH liep op en neer:t uiteindelijk een 1-1 stand op het score bord. Aan Anouks houding zag je dat ze gefocust was maar haar spel met geplaatste FH topspin kwam volledig tot zijn recht: 2-1.
 
Koel en cool maakte Yannick er 3-1 van, en de nog steeds goed gefocuste Anouk maakte korte metten met haar tegenstander en het was 4-1
De Kluis supporters gingen er goed voor zitten en toen zij een 2-1 voorsprong in games nam, en de 4e game ook voorsprong nam werd de overwinningskar van stal gehaald. Helaas de Maastrichtse tegenstander werkte hier niet aan mee: 2-2 een 5e game was nodig. Het niveau lag kort bijeen en het lukte Bente de punten naar Kluiszijde te laten vallen:
 
5-1: Kampioen
 
Wat de spelers, coach en alle aanwezigen goed deed was de grootte van de supportersschare die het team ondersteunde. Zeker 25 mensen hadden de reis naar Sittard gemaakt, wat toch ook van een sterke vereniging getuigd.
 
Een compliment verdienen ook de tegenstanders van Maastricht die de wedstrijd in grote sportiviteit, inzet en goede sfeer met onze kluizenaars lieten verlopen. Ook wat supporters betreft was Maastricht uitgelopen. Onze complimenten aan hun.
 
Het feest duurde tot in de kleine uurtjes en een glas champagne zette het feestgedruis op gang.
 
Proficiat team Bente, Anouk en Yannick voor dit als team samen met coach Ruud behaalde resultaat.
 
De sportcommissie
 
1-IMAG0293
Deel.

Laat een bericht achter

Powered by www.ttckluis.nl