Tafeltennisbeschouwingen & LJM 21 mei

771

Zondagmorgen 21 mei, opstaan om 6.00u heeft veel voordelen je hoort het concert van de vogels, je ziet de zon opkomen en je komt in het bezit van een lange dag met de gedachten van een dagje Sporthal vol met enthousiaste  tafeltennissende jeugdspelers en 18+!!

 • Het  is een succes verschijnsel de LJM Limburgse Masters  voor jeugd, coaches / begeleiders en ouders: maar zoals altijd is het bijna nooit wat het lijkt !!
 • LJM ‘’Limburgse Jeugdmasters’’ bestaat uit vier voorrondes en 1 finale in Limburg!
 • NJM ‘’Nationale Jeugdmeerkampen’’ voorronde / afdelingsronde te Maasbracht, vervolgronden in Almere en de finale in Panningen.
 • NK B , NK A voor B en A licenties bezitters om het Nederlands kampioenschap.
 • Voor de aller jongste beginnende  tafeltennissers/sters toernooivorm bij de verschillende Verenigingen in Limburg.
 • Duo  competitie met een teamfinales afwisselend bij de verschillende verenigingen in Limburg!
 • allemaal toernooien voor de kinderen die tafeltennis willen spelen en al spelen, dat zij dat altijd zo goed mogelijk willen spelen daar kan je altijd op rekenen!!
 • Heeft de jeugd moeite met het vroeg opstaan, ik dacht het niet wij ook niet hoor, een enkele keer moeten zij ver naar het noorden, westen of oosten van het land en zijn dan ook nog wel eens suftijdje ‘’gezellig’’ onderweg!!
 • Kan het anders bijna niet, wil je je ’’ kunnen’’ toetsen dan heb je veel vormen nodig om die uitdaging aan te gaan op welke plek dan ook!! Voor iets hoort iets en daar train je toch ook voor!!

Hoe ervaar je als jeugd van 5 tot 18 jaar deze uitdaging in voorrondes, 1/8 finales,  ¼ h finales, in ½ finales en natuurlijk in de finale, waar beginnen de perikelen!

 • Op de training hoor je al de voorbeschouwing ik moet weer tegen Guus  in de meerkamp vorige keer op het nippertje van gewonnen pfff en jij moet tegen Inez heb ik gezien die speelt een mooie bolle forehand topspin moeilijk te blokken en overspinnen lukt mij nog niet zo goed!!
 • Oeps dat wordt moeilijk maar die Guus zeg die heeft ook nog  zo’n vervelend batje, hoe bedoel je, ja die heeft bijzonder rubbers er op liggen, oohhh dat wordt dan bijna een partijtje schaken, vorige keer op het nippertje van kunnen winnen!!
 • Trainer/coach/begeleider:  hoe zit dat eigenlijk met zo’n vervelend batje wat moet ik daar tegen doen, gewoon inrammen, nee hoor zorgvuldig en slim spelen, hoe doe je dat dan, begin alvast maar naar de rubbers van de vervelend batje te gaan kijken, op elk potje past een dekseltje??
 • Als we op pad gaan en arriveren op de plek van handeling in Timboektoe zijn de meeste zenuwen een beetje uit de lucht!!
 • In toenemende mate zijn de spelers/speelsters gaan denken, winnen oké, maar dat is niet het belangrijkste veel wedstrijden spelen en liefst tegen sterkere tegenstander daar kun je van verliezen maar wel je systeem testen en nog belangrijker je eigen systeem verder ontwikkelen in overleggen met je trainers en begeleiders, ouders!!
 • Je sterkste slagen proberen in te zetten op de minder goede slagen van je tegenstrever daar draait het balletje om!!
 • En ja ik ben er toch die dag dus wil ik ook op tijd aanwezig zijn, oh ja dan kunnen we ook rustig inspelen!
 • Kijk jij wel eens  andere wedstrijden jazeker daar kun je van leren en afleren, ik loer ook een beetje of ik niet nog een betere service moet gaan leren toepassen/plaatsen of om nog een beter topspin uitvoering te kunnen spelen i.p.v. net iets te vroeg meppen, of nog beter bewegen om gemakkelijker het initiatief te behouden of terug te krijgen!!
 • Oh ja als je dan de hele dag in zo’n sporthal met zijn allen wedstrijden hebt gepeeld en je moet dan ook nog de ½ finale of finale spelen vergeet dat niet even wat zuurstofbuiten de hal  te gaan tanken kan geen kwaad en kan een voordeel zijn!!!

Wat een sport zeg als je daar niet fit van wordt/blijft van geest en lichaam, zou er een sport zijn waar dat nog beter zou kunnen, ik heb gelezen van niet???

 • Ja natuurlijk ik hoor  jullie lezers al denken kom eens toe de point, hoe is het nu gegaan op die finale van de Limburgs Jeugd Masters daar in dat mooie Venray?
 • Daar kunnen we kort in zijn het is al een feest/ prijs als je de finale bereikt daar moet je veel goede wedstrijden voor spelen tegen veel verschillende spelers en spelsystemen! (verdedigers, tweezijdige topspinners, blokkers, rommelaars, en de combinaties daarvan  pfff)!
 • Vijf spelers/speelsters hebben de finale van de Limburgse Masters bereikt: we beginnen met de jongste ( Lienke 9e, Mik 7e , Vera 9e , Kim 5e   en Yannick 1e ( onder voorbehoud)   allemaal hebben ze hun best gedaan, geloof het maar, en goed gespeeld hun spelsysteem verrijkt met vastheid en slimmigheidjes in slagen en goed plaatsen die hun de volgende reeks mogelijk gaan helpen om nog meer plezier te beleven aan het goed bewegen / spelen van tafeltennisspelletje want dat is het nog altijd, een spelletje van uitersten zorgvuldigheid en behendigheid om van te houden !!
 • Als je ze tegen komt de ‘’finalejeugd’’ vergeet ze niet te feliciteer ze hebben het dik heel dik verdiend!!

was getekend,
Rene Ruijschop

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl