Recreanten TTV Sittard op bezoek bij TTC Kluis

386

Op vrijdag 27 januari  kregen we het tegenbezoek van TTV Sittard in het kader van de  recreantenuitwisseling. De 10 kluizenaars, Piet, Olindo, Peter, Chiel, Jan Cl., Jan v. A., Ron, Frans  Bert en Wim moesten het deze reis opnemen tegen 9 recreanten van TTV Sittard, Dick v D., Howard, Chantal, Huub de V., Monika, Arthur, Huub Sch., Hans W. en Hans H.

Angèle de enige vrouwelijke deelneemster van Kluis, moest op het laatste moment vanwege griepperikelen verstek laten gaan. De organisatie lag weer in  de vertrouwde handen van Peter Kees. Na het inspelen werd om 19.00 uur gestart met de wedstrijden. Het uitgangspunt was ook deze keer; iedereen speelt 2 sets tegen elkaar . Dit betekende  90 wedstrijden of wel 180 sets en ook dat iedere speler van TTV Sittard een wedstrijd meer speelde dan elke kluizenaar. Menig speler kende elkaar nog van de ontmoeting in Sittard in maart 2017.

Het was lekker gezellig. In een ontspannen sfeertje  werden de wedstrijden afgewerkt.  Van 20.00- 20.30uur was er een pauze. Deze werd benut  om het vochtpeil aan te vullen, het eten van een hapje en voor het maken van de groepsfoto.

De gebroeders Eed en Jan Beckers beheerden deze avond op uitstekende wijze de bar. De avond was goed verzorgd met tussendoor wat hapjes kaas met A’damse uitjes, kaas met cocktailaugurkjes , schijfjes droogworst, knabbelzoutjes en later op de avond een mix van klassieke borrelhapjes, lekkers van Beckers. Rond  22.00 uur  werden de  laatste wedstrijden gespeeld.

Eindigde de vorige wedstrijd in maart 2017, 72 wedstrijden 144 sets, qua aantal gewonnen sets nog  in een (61%) 88 – 56 (39%) stand in het voordeel van TTV Sittard. Nu was de stand (54%) 97-83 (46%)  voor TTV Sittard.

Een belangrijke conclusie; een sterke vooruitgang van onze kluisrecreanten.

Maar nog belangrijker dan de stand, men had weer lekker gespeeld, de een met wat meer spanning dan de ander. Jan v A. was zelfs nog wat grieperig. Bij TTV Sittard waren Dick, Chantal, en ex aequo Monika en Arthur het meest succesvol  met resp. 19, 16, en 15 gewonnen sets, max. mogelijk 20 sets. Bij TTC Kluis waren dit Bert, Ron en Peter met resp. 14, 13 en 11 gewonnen sets, max. mogelijk 18 sets.

Huub de V. van TTV Sittard presteerde het om met zijn verdedigend “geschuif”  7 keer gelijk te spelen voorwaar een hele prestatie. Ook nu weer bleek dat Dick v D., met zijn batje met eenzijdig noppen, een moeilijke te bespelen tegenstander voor ons was, alleen Frans kon hem een set afsnoepen.

We hebben de leeftijd van de recreanten maar niet vergeleken (bij TTC Kluis samen: 708 jaar)maar daarin waren we wel  koploper. De” senior”recreanten waren bij TTC Kluis, Piet met 89 jaar en bij TTV Sittard, Hans W. met 82 jaar.

De beide eerste plaatsen voor TTC Kluis en TTV Sittard leverden als “premie” een fles wijn op. Na nog wat gezellig nakaarten keerden de laatsten tegen 22.45 uur voldaan huiswaarts.

Voor een sfeer- impressie zie nog de bijgevoegde foto’s.

Bert Julicher

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl