Milan de Rijke over het toernooi van zondag 10 februari

310

Het was vroeg. Heel vroeg. Om kwart over 8 zaten we in de auto om naar de zaal te gaan om daar het toernooi te spelen. Eenmaal omgekleed zag ik weer superveel tafels staan net zoals al die ander keren.
Inspelen deed ik met Youri. Dit ging best wel goed dus had ik het gevoel dat het nog weleens heel goed zou kunnen komen. Om 9 uur ging het toernooi dan toch echt beginnen. Ik zat in de poelfase met nog 3 andere mensen. De eerste wedstrijd telde ik zodat ik even kon zien hoe hun speelden. Na dat hun klaar waren speelde ik mijn eerste wedstijd.

De eerste wedstrijd is altijd inkomen maar won ik wel met 12-10. De twee wedstrijden daarna won ik allebei. 3 punten waren in de pocket. Ook de volgende won ik met 3-0. De laatste waar ik tegen moest had ook gewonnen tegen de twee waar ik tegen had gewonnen. Het was dus een soort strijd om de 1ste plek in de pool. Maar deze won ik ook met 3-0. Ik zat dus nu in het hoofdtoernooi en mocht 1 wedstrijd overslaan omdat ik 1ste was geworden in de pool. Toen de wedstrijd die ik niet hoefde te spelen voorbij was moest ik tegen een meisje van Schimmert. Wij waren heel erg aan elkaar gewaagd. De eerste game verloor ik ook. Het stond dus 1-0. Ik hield me rustig en luisterde naar de goede instructies van de coach. De tweede game won ik. Het stond dus 1-1. Vanaf dit moment speelde ik in die wedstrijd heel erg goed. Uiteindelijk won ik met 3-1. Ik zat er helemaal in, maar had nog niet eens 5 minuten voordat de halve finale begon.

Even snel drinken en ik moest weer spelen. Dit was ook tegen een meisje van Schimmert waar ik de vorige keer in de pool van verloren had. Ik moest dus alles op alles zetten om in te finale te komen. Ik hield me rustig en had ook nog een game gewonnen toen ik 7-3 achterstond. Deze wedstrijd won ik dus verassend met 3-0. En daar stond ik dan, in de finale. Bij het inspelen zag ik dat deze heel erg goed was. Zijn slagen sloegen me om de oren. In de wedstrijd verlies ik dan ook alle 3de games wat betekent dat ik 2de ben geworden in het hoofdtoernooi wat ik sowieso niet had verwacht.

Bedankt Lize-Lotte voor het coachen!

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl