Piet Schmitz: Die afspraak heb ik met Petrus, daarboven, gemaakt.

317

“Ik ga door tot ik 104 jaar oud wordt” zegt Piet Schmitz overtuigend. Een charmante man uit Elsloo, die komende maandag 4 maart 90 jaar wordt. En die leeftijd zou je hem niet geven als je hem ziet. Ook zijn huidige partner Christel Hartwig had hem de eerste maanden na hun ontmoeting, ruim tien jaar geleden, vele jaren jonger geschat. Een leeftijdsverschil van wel vijftien jaar volgens de glimlachende Piet. Maar ja, toen zij er achter kwam, was het al ‘te laat’.

Piet komt oorspronkelijk uit Melick, als een van de jongste kinderen van negen. Zijn opa was daar burgermeester en Piet heette dus van die ‘van de koopman’. Na omzwervingen in Swalmen kwam hij in de jaren zestig in Elsloo terecht.

Naast zijn grote hobby het paardrijden, wat hij ruim tachtig jaar gedaan heeft, tafeltennist Piet inmiddels 53 jaar. Al die tijd bij de tafeltennisclub in Elsloo en ook al heel lang bij TTC Kluis in Geleen. Begonnen met zijn zoon Henk op hun eigen tafel in de tuin, nu nog steeds drie keer per week, bij de recreanten, in zowel Elsloo als ook in  Geleen.

Piet eindigde na 37 jaar zijn werk bij de DSM als chef van dienst en ‘moest’ met 59 jaar met pensioen. Heel vervelend vond hij dat niet. Na twintig jaar gepensioneerd te zijn overleed zijn eerste vrouw. Al snel ontmoette Piet zijn Christel tijdens een dansavond. Hij was meteen onder de indruk van haar speciale rok. Vol overgave kan hij daar nog steeds over vertellen.

Omdat Piet inmiddels kort geleden gestopt is met het autorijden brengt Christel hem meestal naar het tafeltennissen, en als ze ’s avonds laat niet in slaap valt, haalt ze hem ook weer op. Inmiddels is Christel ook, met veel plezier, aan een tafeltennis carrière bij de Kluis begonnen en spelen ze vaak samen tegen elkaar en tegen andere recreanten.

Piet is dan wel niet meer de snelste, en krijgt steeds minder streken, bij het tafeltennis is hij nog steeds erg balvast en toont hij veel technisch inzicht. Bij TTC Kluis staat symbolisch de rollator voor hem klaar en wij hopen nog minimaal veertien jaar van zijn balkunsten en gezelligheid te kunnen blijven genieten.

Arold Gijsen

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl