Lang leve de Sportouder!

215

“Lang leve de Sportouder” gemist? Geen probleem. We doen verslag!

Hierbij onze leerpunten top 10

  1. Er passen 5 volwassen personen in een mini. (Mits 3 daarvan genoegen nemen met het zitten op een kwartbil)
  2. Lize Lotte Verstappen dacht dat het nieuwe F1 circuit tussen Geleen en Valkenburg lag. Ziet u een wangafdruk op de binnenkant van haar autoruit dan weet u nu waarom.
  3. Je kunt een hele avond met een groepje mensen doorbrengen en pas aan het einde begrijpen dat 2 daarvan met elkaar getrouwd zijn. (Als ze bij hetzelfde adres uitstappen)  Sorry Linda en Stef. Ondergetekende is soms wat traag van begrip.

Oh ja de cursus inhoud…

  1. Na het babbelen op de terugweg kwamen we tot de conclusie dat er behoefte is aan een match-de-ouder-aan-het-juiste-kind-quiz. Iemand interesse deze in elkaar te zetten voor de volgende familiedag?
  1. Trots waren we dat we op de eerste slide een spelfout hadden ontdekt (Limbrug ipv Limburg)…tot dit later opzet bleek te zijn geweest om ons onder de neus te wrijven dat onze maatschappij erg gefocusseerd is op dingen die NIET goed gaan. Ook naar de kinderen toe mogen we best vaker aandacht geven aan wat er wel goed gaat.
  2. Vraag je kinderen eens een stoplicht in te vullen. Een stoplicht? Juist. Rood voor “irritante opmerkingen” tijdens het sporten van ouder naar kind. Oranje voor “Mwah, liever niet”. Groen voor “OK”. Wees niet verbaasd dat zelfs de vraag “Heb je er zin in?!” vóór de wedstrijd als “rood” wordt beoordeeld….als je dat 10 keer herhaald.
  3. Onze hersens hebben 3 lagen: Overlevingsbrein, emotionele brein en denkende brein. Als je kind in zijn “emotionele brein” zit heeft het even geen toegang tot het “denkende brein” en heeft rationeel op je kind inpraten geen zin.
  4. Sporten is goed voor zowel sociaal emotionele, cognitieve en lichamelijke ontwikkeling. Hoe wij als coach, ouder, toeschouwer reageren op het spel heeft wel invloed op de sportervaring van het kind. Hoe ben jij als toeschouwer? En wat heeft dat voor invloed op je kind?
  5. Soms is de opmerking: “Ik vond het leuk om even naar je te kijken” genoeg na een wedstrijd.
  6. Vraag eens aan je kind voor de wedstrijd: Wat heb je van mij nodig?

Kortom… het was een gezellige avond.

Nu even een stoplicht invullen met Milan.  Gr. Bente de Rijke (deze ouder en kind match goed onthouden, loop ja al 1 punt voor tijdens de familiedag quiz)

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl