Verslag Wandeldag 2019

301

Op 18 augustus was het weer zover: Wandeldag 2019. Alleen het weer zat deze keer totaal niet mee. Het regende nog erger dan de algemeen bekende pijpenstelen.De organisatie zat warm en droog bij de Biesenhof te wachten op de ‘echte’ wandelaars die ongeacht welk weer de benenwagen nemen. En we hebben heel wat wandelaars zien komen opdraven.

Vol goede moed stapten ze bij ons naar binnen om daar hun wandelroute, rugzak met ventilator en lunchpakket op te pikken. Wat trouwens dit jaar opviel is dat veel wandelaars langer dan normaal bij de inschrijftafel bleven rondhangen. Of dit kwam door de gezelligheid of door de eerder genoemde pijpenstelen laat ik in het midden. Wellicht een combinatie van beiden. Voor het naar buitengaan werden ook nog even de profielen van de wandelschoenen gecontroleerd of deze voldeden aan de voorwaarden voor de desbetreffende weersomstandigheden. ‘Vol goede moed’ stapten ze uiteindelijk weer naar buiten.

De opkomst was een klein beetje minder dan andere jaargangen, maar hier kunnen we gezien de weersomstandigheden zeker tevreden mee zijn. Om een korte impressie te geven van het weer: het is blijven regenen tot 13.00 uur, er zijn diverse modderstroompjes gespot en de tunnel bij Spaubeek stond compleet blank met een file als gevolg. Al met al viel het dus wel mee.

Ondanks het weer was Wandeldag 2019 weer een geslaagde dag! Voor zowel de voorbereiding als de Wandeldag zelf is een hele bende vrijwilligers opgestaan en hebben zich met hart en ziel ingezet om het totaalplaatje. Een speciaal dankwoordje gaat dan ook naar al deze vrijwilligers. En het laatste dankwoord gaat uit naar de sponsors van Wandeldag 2019!

Tom

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl