Verslag Ladies challenge te Watersley en omgeving

223

Op zondag 15 september was er weer de jaarlijkse Ladies challenge te Watersley en omgeving. Een criterium voor dames nieuwelingen en dames junioren. 

Door TTC kluis werden weer een aantal  leden gecharterd om na het doen van een examen deel  te nemen als evenementen-verkeersregelaar. Met de opbrengst  hiervan kon de kas van TTC KLUIS weer wat worden gespekt. Er was een afmelding  van Arold vanwege ernstige “vakantie perikelen”.

Voorafgaand op 11-09-2019 was er nog een briefing voor de verkeersregelaars. Hier werd nog eens alles verduidelijkt en konden er nog  vragen worden gesteld.

15 september de grote dag. De weergoden waren ons ook ditmaal weer gunstig gestemd. Een prachtig mooie zondag. Na koffie en vla op watersley  werden de lunchpakketten en veiligheidsvesten uitgereikt. Hierna volgde nog een korte briefing en ging ieder naar zijn voorgeschreven post.

Bij aankomst op mijn post dacht ik te zijn beland in een wandeltocht, veel  wandelaars en iets over pieterpadders en geneeskrachtig water ? Ik dacht iets te veel onderkomen . Verder zie de foto’s hieronder.

Sandra en Leon hadden een specifieke functie resp.”safetysignaleur”  en”signaleur middengeleider” ; Beiden moesten  een fluit en een vlag  hanteren “achter” een strobaal op “kritieke” plaatsen. Toch goed bekeken door de organisatie. Waarom deze twee? Misschien uit kostenoogpunt van strobalen !

Frans, Hans, Hennie en Bert zorgden voor wegafsluiting middels een dranghek(ken) bij iedere doorkomst. Dit werd elke ronde aangegeven bij doorkomst door een motorrijder in rood, de koprijder,  deze reed ca. 5 min. voor de eerste renner(s). Het circuit werd dan afgesloten. Vervolgens kwamen de molenrijders in blauw voor het vrijmaken van het circuit en daarna een motorrijder in geel direct voor het peloton of kopgroep. Als laatste de bezemwagen en de motorrijder in groen, de sluitrijder.  Na de sluitrijder werden de dranghekken weer  verwijderd en werd het circuit helemaal vrijgegeven.

Er werden 2 criteriums verreden, om 12.15 uur de meisjes nieuwelingen, 5 ronden ofwel 40 km en om 14.00 uur  dames junioren, 8 ronden of wel 65 km. Dat werd dus een heel sleepprogramma met dranghekken. Om een goede verkeersdoorstroming op diverse plaatsen te waarborgen werden renners met groter dan 5 minuten achterstand uit de koers genomen.

Na afloop na inleveren van de hesjes op watersley was er nog gelegenheid tot het nuttigen van een een “fris”drankje, de afterborrel!

Zoals gebruikelijk zoals ieder jaar waren er ook nu weer  mensen, voetgangers  en  fietsers met een kort lontje of ouders van wielrensters die met de auto het circuit op wilden welk deels was afgesloten voor auto en motoren behoudens de volgauto’s en bovengenoemde motoren.

Al met al toch weer een geslaagde dag. De vereniging werd er weer wat beter van, maar er had natuurlijk meer ingezeten bij grotere deelname. Hopelijk volgend jaar.

Bert Julicher

 

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl