Ontmoetingsdag voor Senioren

400

Op dinsdag 10 december 2019 was er de ontmoetingsdag voor senioren in zalencentrum Hanenhof te Geleen. Dit evenement werd georganiseerd door Ecsplore. De opzet van deze ontmoetingsdag is een sociale aangelegenheid om de deelnemers op een laagdrempelige manier en aan de hand van Positieve Gezondheid te informeren over de mogelijkheden binnen de wijk.

Middels het afnemen van een fitheidstest en het invullen en bespreken van het ‘spinnenweb’ (Positieve Gezondheid) proberen we de (hulp)vraag of behoefte van de aanwezige deelnemers te weten te komen en daar op deze dag zelf op in te spelen. Tevens is er de mogelijkheid voor de aanwezige deelnemers om deel te nemen aan verschillende “workshops” en/of activiteiten gericht op sport en bewegen en / of hun gezondheid.

Hierin is het streven om de deelnemer informatie, handvaten en toepasbare mogelijkheden aan te reiken om aan de slag te gaan met zijn/haar gezondheid. In totaal waren er 15 deelnemers.

Een apart blok was dus gericht op tafeltennis door de senioren onder leiding van Mark J. en Angelique G. van MJ tafeltennis uit Heemskerk met assistentie vanuit TTC Kluis door Frans, Wim en Bert. Angelique G. speelt op het hoogste niveau in de Belgische competitie. In totaal waren 4 speeltafels aanwezig. Een tafel was voorzien van een tafeltennisrobot en een apart apparaat voor opslag welke het balletje kon laten zweven.

Een 2e tafel was ingericht voor een meer speelse vorm met grotere balletjes en halve batjes waarbij getracht moest worden om kegels om te laten vallen bij de tegenstander. Er kon ook via de lange zijden aangebrachte “verhoging” worden gespeeld. De volledige onderzijde van het net was open. De ballen moesten dus onder het net door geslagen worden (denk aan sjoelen). De resterende twee tafels werden gebruikt voor het meer persoonlijk oefenen van het tafeltennis door de senioren.

Als laatste was er nog een demonstratie door Mark en Angelique welke was gericht op snelheid en effecten en het spelen met een steeds kleiner batje vanaf een koekenpan (“Tefal” tennis) tot een batje kleiner dan een tafeltennisbal. De demonstratie viel echt wel in de smaak bij de deelnemers.

Het totaal was een leerzame bijeenkomst. Voor een sfeerimpressie van het geheel zie de fotoreportage.

Bert J.

 

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl