Mondkapjes plicht vanaf 1 december

143

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten geldt er een landelijk mondkapjes plicht vanaf 1 december in publieke binnenruimtes.

Ook voor TTC Kluis geldt een verplicht mondkapje in onze accommodatie vanaf 13 jaar en ouder. Tijdens het sporten is het mondkapje niet verplicht. Daarvoor en daarna is het dragen van een mondkapje in de accommodatie wel verplicht.

Onderstaande de informatie vanuit NOC*NSF

 

mondkapjesplicht per 1 december

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties. Deze
verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. Zodra er geen medische noodzaak meer is wordt deze bepaling ingetrokken door de Rijksoverheid.

Wat wordt verstaan onder een binnensportaccommodatie?

  • Een binnensportaccommodatie is een overdekte sportruimte zoals een zwembad, sportschool of sportzaal. Een binnensportaccommodatie is ook een publieke binnenruimte

 

Is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens het sporten in een binnensportaccommodatie?

  • Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Daarvoor en daarna is het dragen van een mondkapje in de accommodatie wel verplicht.

 

Is het dragen van een spatscherm (face shield) toegestaan als alternatief voor een mondkapje?

  • Op plekken waar een mondkapje verplicht is, mag u alleen een mondkapje dragen en geen spatscherm.

Mondkapjes moeten goed op uw gezicht aansluiten. Gebruik geen zakdoek, sjaal of buff. Het is niet nodig een medisch mondmasker te gebruiken.

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl