Volksoploop in Raadhuisstraat Geleen

77

Nee, het was geen veteranendag op woensdag 27 april j.l. Al zou men dat wel kunnen concluderen als men de mannen en vrouwen (dames, mijn excuses bij deze) die in de Raadhuisstraat op nummer 6 in Geleen TTC Kluis op de markt wilden zetten op hun leeftijd moest schatten. Dat op de markt zetten was trouwens een eitje. Ze zaten er immer vlakbij.

Nee, het was Koningsdag en daarom werd weer alles uit de kast gehaald om onze pingpongclub weer eens in de schijnwerpers te zetten. Het resultaat mocht er zijn. Dankzij de bezielende en strak aansturende en coördinerende leiding van kersverse voorzitter Arold Gijsen werd er een dynamisch presentatie gerealiseerd. De eyecatcher in de partytent buiten – een mini-tafeltennistafel – de ballenbak bij de ingang, die geïnteresseerden meteen tot rekenen aanzette, de twee levensechte tafels waarop vrijelijk gemept kon worden, de spelletjestafels en de koffiecorner achter in het voormalige winkelpand van Ton Haegh, respectievelijk Intertoys trokken als magneten de voorbijgangers naar binnen. Als dat wat moeilijker ging, waren het wel de ‘proppers’ die met folders de twijfelaar probeerden te paaien. Het doel moest maar de middelen heiligen. Immers, bij TTC Kluis is ‘Nachwuchs’ nodig. Ook oudere aanwas trouwens.

Gelet op het aantal ‘instromers’ op deze dag, het fanatisme waarmee door jong en oud een balletje geslagen werd en de gesprekken die loskwamen, waren alle voorbereidingen en investeringen de moeite meer dan waard. Als dat ook nog eens resulteert in nieuwe leden is het plaatje compleet. De tijd zal dat moeten uitwijzen.

Een klein succesje kon al geboekt worden op de vrijdag die volgde. De recreantengroep zag een nieuw gezicht verschijnen op de vrije training. Hopelijk gaat het gezegde ‘Als het eerste schaap over de … (u weet wel) hier werkelijkheid worden.

Hoe dan ook, de ‘crew’ van Kluis die hielp om TTC Kluis weer eens een podium te bieden had eer van haar werk, al zou de spin off, het kunnen inlijven van nieuwe leden, natuurlijk de kers op de taart zijn.

In ieder geval was er vlaai ter gelegenheid van de verjaardag van Arold. Volgens het minutieus uitgedokterde scenario werd het voormalige winkelpand weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht … maar dan wel schoner en opgeruimder.

Conclusie:  Ook deze editie van Koningsdag, als het gaat om het promoten van TTC Kluis was weer zeer geslaagd, al zou een bijdrage van de jongere garde van de vereniging van harte toegejuicht worden.

 

Wilma, Pearl, Bettina, Jo, Arold, Frans, Jan, Jos, Luuk, Wim, John … bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid. Tot volgend jaar.      

T. Opspin        

 

 

Deel.

Reageren is niet mogelijk

Powered by www.ttckluis.nl